Boka en trevlig kväll för matlagning tillsammans med dina kolleger

Vi kallar det ”kock & vänner”

MATLAGNINGSKURS KOCK & VÄNNER I GÖTEBORG

Boka en trevlig kväll med matlagningskurs i vårt restaurangkök tillsammans med dina kolleger. Vi kallar det ”kock & vänner”.

 

.pdf för utskrift: Programskiss Kock & Vänner

 

  • Gästerna samlas i vårt restaurangkök på Drakegatan 1 ca 17.30 (eller när det passar)
  • Mikael berättar om mat & smak, ger lite tips, berättar om menyn och delar in deltagarna i grupper (oftast förrätt, huvudrätt, efterrätt)
  • Maten tillagas under kockarnas överinseende. Matlagningspasset brukar vara i ca 1,5 tim
  • Middagen serveras. Vi tar hand om uppläggning, servis … och disk (men de deltagare som önskar vara med ”bakom kulisserna” för att t.ex. lägga upp maten är förstås välkomna ut i köket)
  • Avslut normalt ca kl 22.30

Priset för matlagningskursen innefattar matlagningspasset och middagen samt en välkomstdrink. Middagsdryckerna tillkommer.

Mikael om mat:

Min syn på matlagning präglas av det vi kallar "matsmak", nämligen äkta känsla för smak och verklig omsorg om hur olika smaker fungerar ihop.

 

Jag tror på det som är äkta och genuint. Det gäller att uppskatta hela råvaran och att använda ingredienserna - bl.a. kryddorna - på rätt sätt. Man måste trivas i köket och ha respekt för råvarorna om resultatet skall smaka bra.

 

Inspirationen i mitt arbete som köksmästare kommer från både när och fjärran. Jag började, som ung kock, i det gastronomiska köket, framförallt i Sverige och Frankrike men jag har, genom åren, lärt mig uppskatta mat med smak från hela världen. Svensk husmanskost ligger mig idag särskilt varmt om hjärtat.

 

Min ambition är att alltid servera mat som lever upp till vårt signum "matsmak". Min matfilosofi är enkel: mat skall se god ut smaka bra och vara tillagad med lite fantasi.

Välj inriktning på kvällens meny:

FISK & HAVETS FRUKTER

Matlagning från havets djup
Vi samlas och smuttar på något gott medan vi talar om mat, smak, vin, fisk och skaldjur
Vi svarar på frågor och lär ut lite knep så att du kan briljera hemma
Vi börjar med ett ostron
Sedan en buffé med havets läckerheter
Runda och platta fiskar skall naturligtvis filéas
Färska havskräftor, pilgrimsmusslor, blåmusslor, bläckfisk, hjärtmusslor skall rensas och tillagas
Vi gratinerar, gör soppor m.m.
Och avslutar med Bohusländsk äggost med varma björnbär

 

Pris p.p. 1.195 kr exkl. moms på Drakegatan
Min 10 personer eller motsvarande

DET VILDA KÖKET

Matlagning från skogens skafferi
Vi samlas och dricker en god öl och pratar om det vilda köket
Vi söker kvällens läckerheter bland skog och sjöar
Kanske ett par skogsduvor som skall plockas och rensas.
Från sjön, några fina vildänder, som fileas och får sällskap av kusin anka med sin goda lever
En rådjurssadel från skogen att stycka och anrätta med goda såser och gratänger. Utan att glömma den goda älgfärsen.
Till slut, lite bär och som vi tillreder med socker, kanske en caramel och en fruktig balsamvinäger.
Chokladmousse i två färger med lättvispad grädde. Den mörka smaksatt med en 12-årig cognac och den vita med lite färskpressad apelsin

 

Pris p.p. 1.095 kr exkl moms på Drakegatan
Min 10 personer eller motsvarande

 

SÅSSKOLA

 

Bra om ni har ont om tid.
Ni lär er laga till såser, som passar till kvällens meny och avnjuter dessa när ni sedan äter middag.

 

Pris p.p. 775 kr exkl moms