En middagbuffé är ett trevligt alternativ till sittande middag

när man vill hinna umgås med alla

Catering Göteborgs Universitet MENYFÖRSLAG MIDDAGSBUFFÉ

Beställ catering enligt ramavtalet med matsmak.

Vårt menyförslag på catering av Middagsbufféer till Göteborgs Universitet.

Välj bland våra uppdaterade menyförslag nedan.

Vi är flexibla och finns till för att se till att det blir en lyckad tillställning.

Kontakta oss gärna med frågor och önskemål.

 

VÄRT ATT VETA

Menyförslag & Priser

Våra anbudspriser till universitetet är per person (p.p.) exkl moms och inkl transport.

Du hittar fler menyförslag bland våra ordinarie cateringmenyer. OBS! Priset på dessa är exkl transport

Allergier och specialkost

Vi anpassar våra maträtter till de allergier och önskemål om specialkost, som anmäls hellre än att vi ger specialmenyer. Detta för trevnadens skull och eftersom gästerna brukar uppskatta att inte känna sig ”satta på undantag”.

Drycker

Vi tillhandahåller förstås drycker och ordnar tillstånd för samt servering av alkoholhalttiga drycker om så önskas. Observera att vi behöver ca 1 månads framförhållning för att ordna med erfoderligt "Tillstånd för servering av alkholhol till slutet sällskap" hos berörd myndighet.

Glas & Porslin

Vi erbjuder glas och porslin vid behov och lämnar då vårt prisförslag i en Beställnings- & Plocklista.

Leverans & transport

Tänk på att mat till lunch eller middag, som skall serveras varm, transporteras "så sent som möjligt" för att bibehålla kvalitén.

Glas & porslin levereras separat för att ni skall hinna förbereda sittningen.

Personal

Vår servispersonal är både rutinerad och representativ. Det är bra med en hovmästare för att hålla ordning på större arrangemang

Övrigt

Vi rekommenderar att ni anlitar en "kock på plats" (kostnad 395 kr per tim, min 3 tim) när ni planerar att servera varm mat till många gäster.

Catering middagsbufféer

BUFFÉALTERNATIV 1 –

SVENSKA SMAKER

gott med klassiska smaker

 

MOUSSERANDE JORDÄRTKOCKSOPPA

serveras i moccakopp

CHEDDARPAJ

toppad med en klick kalixlöjrom

SKÄRGÅRDSRÖRA

vilande på kavring med en naturligt rosa stenbitsrom från Mollösund

SOMMAR

sallad kripig med solmogna jordgubbar, senapkål, äppelcidervinäger, krutonger, nötig rapsolja samt saltrostade solroskärnor och pumpafrön

ÖRTSOTAD RÖDINGFILÈ

på färsk spenatbädd och picklad rödlök samt en kallvispad pepparrotshollandaise

HJORTROSTBIFF

gjord på nattarostad hjortrostbiff med glaserad svartrot och lingonvinägrett

MURKEL & POTATISGRATÄNG

Smakrik och krämig med svenska stenmurklor

NYBAKT & KNÄCKE

med vispat smör

SMÖRDEGSINBAKAD VÄSTERBOTTENOST

Med hjortron och friterad persilja

VANILJTIMBAL

med blåbärscaramel och kardemummaskorpa

 

Pris p.p 280 kr exkl moms 313 kr inkl moms och transport
Min 10 pers.

BUFFÉALTERNATIV 2 –

ITALIENSKA SMAKER
En buffé med våra tankar om det italienska köket.

 

ANTI PASTI
ett fat med italienska charkdelikatesser såsom carpaccio på bresaola med parmesanost och citron, coppa (lufttorkad rödvinskarré) med ruccola och semibakade cocktail-tomater, salami som den bör smaka med tryffel och fänkål.

VERDURE
grillade kronärtskockor, paprika i tre färger tillsammans med aubergine, oliver och zucchini.

FRUTTI DI MARE
en mix på havets frukter såsom pilgrimsmusslor, scampi, hjärtmusslor, blommande bläckfisk, räkor, sticklök, vitlök och citron.

POLLO DIABLE
heta kycklingspett, vårlök med nygrillade citroner, färska örter

PESTO PASTA
sallad med pasta ”al dente” i harmoni med en basilikadoftande pesto gjord på rostade solrosfrön, parmesanost och olivolja

FOCCACIA
nybakt olivdoftande bröd med havssalt och solmogna tomater

PANNACOTTA
med smak av honungsrostad vitchoklad- krisp o persikosallad

 

PRIS p.p. 280 kr exkl moms 313 kr inkl. moms och transport
Min 10 pers.


 

BUFFÉALTERNATIV 3 –

LE BISTROT
en buffé med franska dofter och smaker

 

SPARRIS & MUSSELSOPPA
serveras i moccakopp toppas med champagne

QUICHE
en välsmakande lökpaj med krisp av ristad Bayonneskinka

FRUITS DE MER
En salladsmix på havets frukter såsom pilgrimsmusslor, scampi, blommande bläckfisk, sparris, räkor samt säsongens legymer.

GRILLAT ANKBRÖST
sockersaltat ankbröst i rosa skivor på en bädd av grillade marinerade grönsaker

FRANSK POTATISGRATÄNG
med doft av krämig mild vitlök i harmoni med skuren potatis och purjolök

FROMAGE
2 bitar mogen ost från France Fromages med tryffelhonung och säsongens nygjorda marmelad

PAIN DE CAMPAGNE
nybakt bröd med tomat och rosmarin, vispad färsk chèvreost

CRÈME CARAMEL
lika krämig som det låter med blomsterhonung, vanilj och smak av passion och färska hallon

MOUSSE AU CHOCOLAT
mörk chokladmousse med smak av mörkrostade kaffebönor

 

PRIS p.p. 280 kr exkl  moms 313 kr inkl. moms och transport
Min 10 pers

BUFFÉALTERNATIV 4 –

GRÖNA SMAKER

grönt är skönt

 

GAZPACHO

en ”snaps” med den mogna tomatsmaken spetsad med nyhackad spansk peppar, vitvin och vitlök samt rosmarinrostad crostini

VETEPUFFAR

i en sallad med nypressad lime, tärnade solmogna tomater, gurka, mango och färsk koriander

ZUCHINNISPETT

marinerat & grillat serveras med en tzatziki med en sked av nygjord ajvar med aubergine, paprika och vitlök

MOUSSAKA

den grekiska ”lasagnen” med skivor av aubergine, potatis, lök, tomat och en välsmakande ost

VINBLADSBAKAD CHÈVREOST

med råmarinerade rödbetsstrimlor i grönpepparhonung samt ruccolla, rostade solrosfrön

SESAMBULLAR

gjord på sötpotatis rullad i sesamfrön med en chilisalsa med smak av råsocker, soya och sesamolja

ROTFRUKT & DIPP

rostad palsternacka , morötter, kålrot med en dipp på myntachutney och yoghurt

YOGHURT & HONUNG

med färska bär, apricos och rostade pumpakärnor

 

PRIS p.p 280 kr exkl moms 313 kr inkl moms och transport
Min 10 pers.

BUFFÉALTERNATIV 5 –

OST, FORMAGIO, FROMAGE

 

GREKISK FETAOSTPAJ
med en härlig fyllning av fetaost, cocktailtomater, oliver, purjolök.

MIXED SALLAD
En sallad till den grekiska pajen (glutenfritt)

FRANCE FROMAGE
4 olika mogna ostar från Frankrike som vi väljer efter säsong. Ostarna importeras direkt av vår franske ostleverantör och kommer från ekologiska gårdar och från noga utvalda leverantörer, som producerar sina ostar på äkta mjölk (inte torrmjölk) (glutenfritt)

FIKONMARMELAD OCH TRYFFELHONUNG
Matsmaks egenproducerade fikonmarmelad samt en svensk ekologisk honung som vi smaksatt med tryffel (glutenfritt, laktosfritt)

DRUVOR OCH PÄRON
Säsongens ekologiska druvor tillsammans med päron, paprika, stavar av blekselleri (glutenfritt, laktosfritt)

VITT & GROVT
Nybakat vitt bröd, grovt tyskt bröd med hand kavlat knäckebröd från Olof Viktors bageri i Glemminge på Österlen

Deklaration: se ovan, vi har även ett brödsortiment för gluten intoleranta

 

Pris p.p.  215 kr exkl. moms inkl. transport

 

BUFFÉALTERNATIV 6 –

SPANSKA SMAKEN                             

från solkusten upp till Baskien

 

KATALANSK FISKSOPPA

Med både smak av piri piri, färsk tomat, saffran samt en aioli
TORTILLA
En spansk omelett med både potatis och rostad vitlök och paprika
EMPANADAS
Fyllda minipiroger med pulled chillikyckling samt en söt-stark  majsdipp
HETA GAMBAS
Serveras med salsa på spansk peppar, gurka, tomat, vitlök och grillad citron
SPANSKA KÖTTBULLAR
Med vitlök & persilja samt en smakrik baskisk tomatsås
KANARISK FÄRSKPOTATIS
Saltrostade med paprika & vitlöksdoftande mojosalsa
MANCHEGO
Den smakrika lagrade osten marineras tillsammans med blomsterhonung, vitvin och rosmarin och krispig sallad
CREMA CATALANA
En spansk crème caramel med färsk vanilj och inlagd frukt med doft av rörsocker och spansk brandy

 

PRIS p.p 280 kr exkl moms 313 kr inkl moms och transport
Min 10 pers.